Dagbesteding

De Ennea Groep heeft diverse mogelijkheden voor werkgelegenheid afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de cliënt. De woonbegeleiders begeleiden de cliënt ook tijdens de dagbesteding. Door een vast gezicht te bieden bouwen we een duurzame relatie op met de cliënt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te werken. Bijvoorbeeld: In een werkplaats worden samen met cliënten oude meubels opgeknapt of verwerkt tot nieuwe meubels. In een gezellige kleine winkel kunnen cliënten meehelpen spullen te verkopen. Cliënten kunnen meehelpen groenten en fruit te kweken voor het eigen eten of dieren verzorgen in de kinderboerderij. Of werken in de kringloopwinkel , die mede door cliënten wordt gerund, kan ook zeer uitdagend zijn.

 

De locaties voor de dagbesteding zijn zo dicht mogelijk in de buurt van de woongroepen. Wanneer er geen passend aanbod is voor de cliënt, gaan wij op zoek naar andere mogelijkheden of ontwikkelen wij zelf nieuwe projecten.

Verder kunnen de cliënten deelnemen aan diverse vormen van creatieve dagbesteding, sport of deelnemen aan een leertraject. Voor deze vormen van dagbesteding zijn deskundige en gespecialiseerde begeleiders aanwezig.